top
Start Cupinfo Anmälan Kontakt Hitta hit English English
Visa anmälda lag »
spacer spacer
cupmenu Cupinfo  
  Boende  
  Planer  
  Aktiviteter  
  Ledarträff  
  Logo  
  Historia  
  Resultat
tidigare år
 
     

spacer

topspacer
Historia

spacerUpprinnelsen till Svennis Cup kom med Sven-Göran Eriksson´s "Succé" med Lazio 2000, vann både liga- och cupguld.

Torsby Kommuns dåvarande kommunledning: kommunalrådet Birgitta Halvarsson och Förvaltningschef Torkel Birgersson satt vid den tiden och funderade på vilket sätt kommunen skulle kunna utnyttja Svennis framgångar på bästa sätt. Det var då som TIFFU´s ordf. Sven Johnsson och Christer Bergqvist kom med idén att starta en ungdomsturnering i Sven-Göran "Svennis" Eriksson namn.

 

Så här skrev vi i cupens första programblad:

Svennis Cup 5-6/8 2000

Torsby IF´s Ungdomssektion hälsar gästande lag hjärtligt välkomna till denna första upplaga av Svennis Cup.

Upprinnelsen till denna cup var den sagolika avslutningen för Lazio under vårsäsongen med vinst både i ligan och cupen. Vi ville här i Torsby, som ju är Svennis hemort, på något vis hedra Svennis för hans framgångar. Även Torsby kommun var intresserade att bidra till ett arrangemang av något slag och vi blev lovade ett årligt bidrag.

Tiden var knapp, vi var ju redan i slutet av maj månad. För att kunna utforma hela cupen på bästa möjliga sätt utsågs en tre-mannagrupp ur vår styrelse som kompletterades med en projektanställd via Värmlands Idrottsförbund och Arbetsförmedlingen. Anm.tiden för inbjudna lag var knappt tre veckor och med hänsyn till detta satte vi ett mål på 40 st anmälda lag som acceptabelt. Dagarna före midsommar hade 51 lag anmält sig!!

Detta innebär att vi under de två speldagarna gästas av ca 700 ungdomar, sedan tillkommer föräldrar, syskon och tränare/ledare. Under lördagen, pga. den stora gruppen P88, kommer spel att bedrivas på fyra olika planer. På söndag klarar vi oss med två planer. Vi kommer att dela ut pris till bäste målgörare under grundspelet, samt till bäste lagledare i varje åldersgrupp. Ledarna är en i våra ögon bortglömd grupp, en nog så viktig person som påverkar ett lag i både positiv och i värsta fall negativ riktning. Vi kommer därför att tillsammans med våra domare utse den ledare, som har förmågan att låta alla spela och inte toppa laget för enbart vinnings skull samt även bedöma uppträdande mot domare och motståndare.

Vår förhoppning är att nästa år kunna genomföra Svennis Cup med ett deltagarantal på mellan 75-100 lag. Med hänsyn till det väder som varit fram till skrivande stund hoppas vi på solsken hele helgen. Åter igen hjärtligt välkomna. Spelet kan börja!

Sven Johnsson Stefan Olsson Lars-Olov Blom Kennet Berg Kjell Jakobsson
Ordf. TIFFU V.Ordf Fotbollsansvarig Kansli Kansli

Tillsammans utgör vi tävlingsledningen under cupen.

 

spacerVälkommen till Torsby - kommunen med svängrum året om!

För första gången i världshistorien så ska vi få uppleva Svennis Cup. Och var annars skulle en sån äga rum om inte i torsby - Svennis hemort.

Samarbetet mellan företag, föreningar och kommunen är gott och det är också detta samarbete som möjliggjort denna fotbollshelg för ungdomar. Och naturligtvis allt det idéella arbete som läggs ner från många människor för att göra fritiden för ungdomar rikare. Även detta är ett utmärkande drag hos människorna i Torsby. Inget är omöjligt och det vi vill förverkligar vi med gemensamma krafter!

Så - Ha en fartfylld, aktiv och trevlig helg i Torsby fylld av spelglädje, laganda och samvaro. Ung som gammal - spelare som påhejare. Och välkomna tillbaka när som helst Ni vill, och naturligtvis också till nästa års Svennis Cup.

Birgitta Halvarsson
Kommunstyrelsen ordförande

 

Torsby IF´s samarbetspartner Team Torsby uttrycker sig så här:

spacerTeam Torsby, som bildades 1986 och är en näringslivssammanslutning i norra Värmland med målsättning att vara ett fritt forum för nya idéer och utveckling, ser satsningen på "Svennis Cup" som en ny stor utmaning.

På senare år har Team Torsby förverkligat projekt för närmare 40 miljoner kronor. Infocenter som stod klart i juni 1997, kostade dryga 6 miljoner och så sent som för några veckor sedan invigdes det dryga 32 miljoner kronor dyra Torsby Badhus som naturligtvis invigdes av - Sven-Göran "Svennis" Eriksson.

Nu väntar alltså "Svennis Cup" och Team Torsby ser det som en utomordentligt viktigt uppgift att medverka till att ungdomsturneringen växer och blir ett "måste" i fotbolls Sverige och att den samtidigt ger Torsby en ännu starkare ställning som et expansiv och framåtsträvande glesbygdsort.

Fotbollen och "Svennis" Eriksson har redan gjort ofantligt mycket för Torsbys näringsliv och därför är det ganska naturligt att Team Torsby nu går in med ett visst engagemang i "Svennis Cup"

Följande lag deltog i den historiska första upplagan

P-88, 9-manna - Grupp 1
Deje IK, IF Örnen, IFK Edebäck, Kils AIK FK, Rinns AIK

P-88, 9-manna - Grupp 2
IFK Munkfors, Karlstad BK blå, Lysviks IF, Rottneros/Ämtervik, Torsby IF

P-88, 9-manna - Grupp 3
Emtarna IS, Fensbols IF, Filipstads FF, Skattkärrs IF, Västanviks AIF

P-89, 7-manna - Grupp 1
IF Nyedshov, IF Örnen, Lysviks IF, Torsby IF

P-89, 7-manna - Grupp 2
Ekshärads BK, Finnskoga FF, Rännbergs IK, Västanviks AIF

P-90, 7-manna - Grupp 1
Ekshärads BK, Fensbols IF, IK Arvika väst, Kils AIK FK 1

P-90, 7-manna - Grupp 2
IF Örnen, IFK Sunne 1, IK Viking, Kils AIK FK 2

P-90, 7-manna - Grupp 3
Gräsmarks GoIF, IFK Edebäck, IFK Sunne 2, Torsby IF

P-91, 7-manna - Grupp 1
Finnskoga FF, IK Viking, Rinns AIK, Rottneros IK

P-91, 7-manna - Grupp 2
IF Örnen, IFK Edebäck, Lysviks IF, Torsby IF

P-92, 7-manna - Grupp 1
Gräsmarks GoIF, IFK Sunne blå, Slottsbrons IF, Torsby IF

P-92, 7-manna - Grupp 1
IFK Sunne vit, IFK Velen, IK Viking, Västanviks AIF

 

Mera historik kommer framöver.... uppdaterad 5 juli 2010

 

 

Sponsorer

 

Coop Värmland

Moelven Byggmodul AB


Torsby Bostäder

 

Handelsbanken


Torsby Camping


Vestre


Torsby kommun


Liaos


helmia


Sponsorer

New Body


 

© Copyright Svennis Cup, Norra Industrigatan 11, 685 34 Torsby, tel 0560-125 15, info@svenniscup.se